Tuesday, January 31, 2012

Tips Panjangkan Rambut Dengan Cepat + Produk Best

Assalamualaikum semua.


Hai belum habis lagi gembira nyer, Sara baru je lulus
ujian memandu Sara siang tadi. i got my driving licence. yay!!
hehe. syukur, tak payah repeat-repeat pun. sapa-sapa
ada nazar tu, cepat-cepat la tunaikan ye?


Okay hari nie Sara nak kongsi tips best untuk sapa-sapa
nak panjangkan rambut dengan cepat. janggut dan misai pun boleh.
(Sara tak ada janggut, misai? err..jangan sibuk!!)


Beberapa bulan lepas Sara beria-ria betul nak panjangkan
balik rambut Sara sebab dah tersilap potong, dan akhirnye
kena potong pendek T_T tak sanggup tengok cermin tau sob sob.
banyak review Sara bace kat internet. ada macam-macam tips.
ada orang pakai petua nenek moyang, pakai serai bagai (?)
malas betul. ada yang suruh urut-urut kepala. pun malas.
suruh pakai minyak bon pun ada. oh yes, Sara penah lumur
minyak bon kat rambut Sara. sangat desperate okay. HAHAHA.
paling tak boleh blah ada yang buat lawak bodoh suruh pakai
rambut palsu. haih sabar jela.





Actually rambut Sara ikal, nanti Sara nak rebond.
tapi Sara nak tunggu panjang dulu sebab rasa rugi
rebond kalau rambut pendek. hehehe. serius cantik kot
rambut panjang macam atas nie! hai rambut, cepat-cepat la panjang
ye sayang, tak mau malu-malu. huh, perempuan gila.
well Sara ada sesuatu nak kongsi.





Nama benda ni, Zam Zam Hair Oil. harga tak lebih dari RM5.
terlalu murah rasa nyer. pergi je kedai runcit India,
konfem jumpa. Kedai Runcit Muthu, Kedai Runcit Alagappas ke..
hahahaha. mesti ada punya. tak payah malu-malu ye.
okay, cakap pasal bau.. bau dia bagi Sara wangiiii sangat.
tak perli tau, dia bau bunga cempaka. baru Sara perasan,
kawan-kawan India kat sekolah Sara tu rambut diorang semua
bau minyak ni. tu pasal rambut diorang cepat panjang, hitam pastu lebat.
terbukti kan? minyak ni murah je. tak payah beli syampu mahal-mahal tu,
chemical je semua tu. minyak ni dibuat dari bunga-bunga dan herba India.


Sara pakai lama dah. dua bulan. Sara pakai 3kali seminggu,
waktu tidur. bantal kena alas la, taknak bau melekat kan.
pagi tu Sara basuh, ya Allah hitam nyer rambut. padahal
rambut Sara merah kot, Sara inai. ''bertuah'' betul la minyak nih.
so pengajaran nyer minyak ni boleh menangani masalah rambut beruban lah.
rambut Sara dah tak gugur-gugur macam dulu. makin sihat la. herba kan.
sebenarnyer Sara lagi suka rambut sihat daripada rambut panjang yang
asyik gugur. rambut sihat cepat panjang ye kawan-kawan.


Kalau try Google pasal minyak rambut Zam Zam ni, semua respon
memang positif, Sara dah check semua thread, forum and macam-macam la.
semua kata minyak ni bagus. memang recommended la. cume komplen bau je.
hehe. ala kita sapu, lepas tu tido la. apa masalah nya. bukan nak berjalan.
bangun pagi boleh terus basuh bersih-bersih dengan syampu. rambut dah cantik.
dalam masa 4 bulan, rambut akan cepat panjang. kena rajin je.


Jangan harapkan kesan cepat. takda produk yang boleh
panjangkan rambut dalam 1 malam. kalau macam tu, takut la
orang hahaha. see you next time

13 comments:

  1. hey sara, i'm almost 17. Rambut saya gugur. Takut botak kot. Haha
    nak try bende ni, masih ade effect die tak e?

    ReplyDelete
  2. wow. tadi jalan2 dekat pasaraya nak cari cream rambut. sempat pegang minyak zam-zam ni, sebab saya tak suka produk keluaran kilang sebenarnya. bau je lebih, hasilnya tak lebih pun. lepas ni nak try pakai minyak zam-zam. thank you! very nice information! :D

    ReplyDelete
  3. xjmpe la minyak ni. ada kat mane yeah.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. mnyesal ptong rmbot pndek..sknk nk pnjng kn blk..betol ke 4bln je?klo cm 2 sknk gk nk g beli..wink..

    ReplyDelete
  6. nenek sy umo 64 tahun, tp rmbut die hitam smue n lebat lg... aku pelik la, skali trmasuk kt blk die, nmpak ade minyak zam zam ni.... mmg mende ni mujarab la weh...

    ReplyDelete
  7. Sara boleh kirin x mnyak nie?? Plzzz :'(

    ReplyDelete
  8. Sara boleh kirin x mnyak nie?? Plzzz :'(

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Boleh ke rambut panjang dalam sebulan kalau guna minyak ni?

    ReplyDelete
  12. Yunk . Dah beli minyak ni tady sebab selalu photoshoot rambut jadik gugur .. bila pakai rambut ase lembut + wangi sangat .. bau bunga . Huhu .. tq for info dear .. nasib baik x beli produk mahal . Yg ni beli kat mydin rm4.20 je .. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...